Rondleiding KBR museum

In de 15de eeuw regeerden de hertogen van Bourgondië over Brussel. Deze rijke en machtige vorsten en gecultiveerde mecenassen stelden een schat samen die ook vandaag nog weet te boeien: de Librije, een unieke en kostbare verzameling handschriften. Heel wat van deze meesterwerken wisten de tand des tijds te doorstaan en kunt u vandaag bewonderen in het KBR museum.

Rondleiding voor groepen

Ontdek samen met een ervaren gids de fascinerende 15de eeuw. In de Nassaukapel maakt u kennis met de politieke hoofdrolspelers. Nadien trekt u op ontdekkingstocht: het volledige maakproces van een handschrift komt aan bod.

Bewonder het vakmanschap van de vernuftige kopiisten en ontdek de lettertypes waarmee ze handschriften verfraaiden. U komt bovendien te weten welke genres de middeleeuwse bibliotheken zoal sierden. Altijd aan de hand van originele collectiestukken!

Deze rondleiding boordevol anekdotes en verrassende feiten geeft u meer inzicht in een boeiende periode uit onze geschiedenis. Ontrafel met uw gids de symbolen in de schilderijen en miniaturen zodat ze geen geheimen meer hebben voor u.

Op de bovenverdieping van het museum betreedt u de échte schatkamer: de Librije van de hertogen van Bourgondië. De handschriften geven hun geheimen aan u prijs, van verbeelding tot harde werkelijkheid. Tijdens deze rondleiding (her)ontdekt u de middeleeuwen uit een andere invalshoek.

Reserveer nu Ontdek het KBR museum

Praktische info

Aantal deelnemers: max. 15 personen per groep

Beschikbare talen: Nederlands, Frans en Engels

Openingstijden: dinsdag tot zondag, van 10.00 tot 17.00 uur

Reservatie: minimaal 3 weken op voorhand

Duur: 1u30

Prijs:

  • Week: € 85 (gids) + € 0 < 8/persoon (ticket)
  • Weekend: € 95 (gids) + € 0 < 8/persoon (ticket)

Om een online ticket dat u gratis verkreeg te valideren, dient u uw kortingsbewijs te tonen aan de infobalie van KBR voor uw bezoek aan het KBR museum.

Reserveer nu

Daguitstap

Een bezoek aan het KBR museum leent zich perfect voor een daguitstap. Naast het erfgoed dat we bewaren, horen ook de binnentuin en de concertzaal tot onze schatten.

We bieden een uitgebreid cultureel programma aan en op de 5de verdieping kunt u heerlijk tafelen in restaurant albert. Als kers op de taart geniet u van een prachtig zicht op Brussel of een zonovergoten terras.

Ontdek het aanbod

Catering voor groepen

Geniet u voor of na uw bezoek aan de tentoonstelling graag van een heerlijke maaltijd in restaurant albert?

Vanaf 8 personen vragen we om uw tafel te reserveren via vasb@nyoreg.oehffryf of per telefoon: +32 (0)460 22 73 96.

Kies uw formule op voorhand uit het menu.

Download het menu Reserveer nu

Vragen of problemen? Stuur een email naar rqhp@xoe.or.