Rondleiding KBR museum

In de 15de eeuw regeerden de hertogen van Bourgondië over Brussel. Deze rijke en machtige vorsten en gecultiveerde mecenassen stelden een schat samen die ook vandaag nog weet te boeien: de Librije, een unieke en kostbare verzameling handschriften. Heel wat van deze meesterwerken wisten de tand des tijds te doorstaan en kunt u vandaag bewonderen in het KBR museum.

 

Rondleiding voor groepen

Ontdek samen met een ervaren gids de fascinerende 15de eeuw. In de Nassaukapel maakt u kennis met de politieke hoofdrolspelers. Nadien trekt u op ontdekkingstocht: het volledige maakproces van een handschrift komt aan bod.

Bewonder het vakmanschap van de vernuftige kopiisten en ontdek de lettertypes waarmee ze de handschriften verfraaiden. U komt bovendien te weten welke genres de middeleeuwse bibliotheken zoal sierden. Altijd aan de hand van originele collectiestukken!

Deze rondleiding boordevol anekdotes en verrassende feiten geeft u meer inzicht in een boeiende periode uit onze geschiedenis. Ontrafel met uw gids de symbolen in de schilderijen en miniaturen zodat ze geen geheimen meer hebben voor u.

Op de bovenverdieping van het museum betreedt u de échte schatkamer: de Librije van de hertogen van Bourgondië. De handschriften geven hun geheimen aan u prijs, van verbeelding tot harde werkelijkheid. Tijdens deze rondleiding (her)ontdekt u de Middeleeuwen uit een andere invalshoek.

 

 

Geldende coronamaatregelen

Bij elke activiteit worden de algemene coronamaatregelen toegepast. Het dragen van een mondmasker is verplicht en de afstand van 1,5 meter moet worden gerespecteerd. Binnen de groep moet er een afstand van minimaal 1,5 meter worden gehouden tussen de subgroepen die deze groep vormen. De omvang van een subgroep is beperkt tot maximaal 8 personen, kinderen onder de 12 jaar niet meegerekend, of is beperkt tot de samenstelling van het gezin, indien dit is samengesteld uit meer dan 8 personen. Elke deelnemer blijft binnen zijn subgroep.

 

Praktische info

Prijs:

  • Week: € 85 (gids) + € 8/persoon
  • Weekend: € 95 (gids) + € 8/persoon

Duur: 1u30

Aantal deelnemers: max. 10 personen per groep

Beschikbare talen: Nederlands, Frans, Engels, Duits en Spaans

Openingstijden: dinsdag tot zondag, van 10.00 tot 17.00 uur

Reservatie: reserveer minimaal 3 weken op voorhand.

 

Reserveer nu Meer over het KBR museum