The World of Bruegel in Black and White

Bruegel is niet wie u denkt…

15 oktober 2019 – 16 februari 2020

Iedereen kent Bruegel als wereldberoemd schilder, maar wist u dat hij in zijn tijd vooral bekend was om zijn prenten? In 2019 krijgt u dé kans om Bruegels prenten van dichtbij te bewonderen. KBR is de pionier in de herontdekking van de onbekendere meesterwerken van Bruegel, met een complete collectie die tijdens het Bruegeljaar wordt tentoongesteld. De tentoonstelling ‘The World of Bruegel in Black and White’ neemt u mee in de imaginaire wereld van deze Vlaamse meester.

Zo’n 450 jaar geleden, tijdens de 16de eeuw, was Vlaanderen het centrum voor de productie van en de handel in prenten. Bruegel en zijn uitgever, Hiëronymus Cock, speelden een sleutelrol in deze periode. Hun meesterlijk vakmanschap en ondernemingszin staan centraal in de tentoonstelling.

Veel van de werken worden in verschillende edities of ‘staten’ bewaard. Voordat een eerste uitgave op de markt kwam en over de hele wereld kon worden verspreid, had een prent al een lange weg afgelegd. Ontdek tijdens de tentoonstelling hoe het proces verliep, van tekening tot prent.

Bewonder Bruegels originele voortekeningen, zijn Italiaanse landschappen, de zeven hoofdzonden, deugden en andere prachtige prenten. Duik in Bruegels imaginaire wereld en laat u verrassen door de bijzondere figuren en details.

Deze buitengewone tentoonstelling speelt zich af in de vertrekken van het Paleis van Karel van Lotharingen, een unieke locatie uit de 18de eeuw in het hart van Brussel. Mis deze kans niet om de minder bekende meesterwerken van Bruegel te ontdekken!

Koop tickets

 

 

 

Praktische informatie

Data en openingsuren

15 oktober 2019 – 16 februari 2020

Dagelijks geopend van 11:00 – 19:00*

 

Locatie

KBR – Kunstberg, 1000 Brussel

  • Het gebouw en het tentoonstellingsparcours zijn toegankelijk voor personen met een handicap.
  • Er zijn enkele parkeerplaatsen voor personen met een handicap ter hoogte van de Keizerslaan 4.

 

Tickets en tarieven

  • Volwassenen  € 12
  • Kortingstarief  € 9 (groepen vanaf 10 personen, 65+, Davidsfonds en vtbKultuur)
  • Gratis toegang voor personen met een handicap, kinderen t.e.m. 18 jaar, leraars met lerarenkaart, schoolgroepen (mits reservatie) en ICOM-leden.
  • Gratis audiogids (NL-FR-EN-DE-ES)
Koop tickets

 

* Sluitingsdagen: 1 november, 25 december en 1 januari. De expo sluit op 24 en 31 december om 17.00 uur.

Aanbod voor groepen

Boek uw rondleidingen minstens 3 weken op voorhand.

 

Rondleiding met gids

Verdiep u in de wereld van Bruegels prenten, nog voor de deuren opengaan voor het publiek. Deze rondleiding is de perfecte manier om het werk van deze Vlaamse Meester van dichtbij te bewonderen.

We werken met tijdsloten tussen 9:00 en 11:00.

Ik wil een rondleiding

 

 

Meet the Master

Laat u onderdompelen in de wereld van Bruegel en zijn prenten. Kom details en anekdotes te weten over de tentoongestelde werken, zodat u achteraf met uitgebreide kennis de prenten kunt bekijken. Nadien kunt u op eigen tempo de tentoonstelling bezoeken.

Meet the Master is dagelijks beschikbaar tussen 11:00 en 18:00.

Ontdek Meet the Master

 

 

VIP-tour

Als de deuren sluiten voor het publiek, gaat Bruegels grafische wereld voor u open. Uw gids neemt u mee op een exclusieve rondleiding en biedt u een uitgebreid inzicht in Bruegels leven en werk, maar even goed wordt u uitgedaagd om zelf anekdotes te ontdekken en de prenten op een andere manier te bekijken. Geniet ondertussen van een hapje en een drankje in een unieke setting.

Ontdek de VIP-tour

 

 

Enkel onbetaalde reservaties (via de optie ‘betaal later’) kunnen tot 21 dagen voor het bezoek gewijzigd of geannuleerd worden (via e-mail: educ@kbr.be). Als deze termijn verstreken is, worden ze als definitief beschouwd.

 

Contact

Rondleidingen en groepsbezoeken

Wouter Stevens – wouter.stevens@kbr.be – +32 (0)2 519 53 72

 

Communicatie en pers

Joachim Spyns – joachim.spyns@kbr.be – +32 (0)2 519 55 97