Hedendaagse drukwerken

De collectie

De dienst Hedendaagse drukwerken 19de-21ste eeuw bewaart de algemene verzameling gedrukte werken van de Koninklijke Bibliotheek. Ze bevat de drukken die gepubliceerd zijn na 1800. In totaal gaat het om ongeveer 5 miljoen documenten, opgesteld in 150 km rekken. De verzameling is ingedeeld in verschillende reeksen.

De collectie bestaat uit twee delen:

  • De belangrijkste verzameling Belgische drukken en tijdschriften in het land. Hierbij bevinden zich sinds 1966 ook de verzamelingen van het Wettelijk depot.
  • Een verzameling monografieën, reeksen, tijdschriften en kranten die in het buitenland zijn verschenen. Deze verzameling is sinds 2001 specifiek toegespitst op de humane wetenschappen.

De boeken uit de collectie worden niet uitgeleend, ze zijn alleen te raadplegen in de leeszalen. U kunt ze, met uitzondering van de naslagwerken, ook niet zelf uit de rekken halen.

Zoek in de catalogus

 

Tentoonstellingen

De dienst Hedendaagse drukwerken 19de-21ste eeuw organiseert het hele jaar door kleine tentoonstellingen rond uiteenlopende thema’s aan de hand van drukken uit de algemene verzameling. U vindt de tentoonstellingen bij de ingang van de algemene leeszaal. Ook zonder lezerskaart kunt u ze bezoeken: vraag een badge bij de inkombalie van de leeszaal.

 

Boeken raadplegen