Rondleiding ‘Heksen avant la lettre’

Vanaf 26 oktober 2021 tot 8 mei 2022 vindt u in het KBR museum een nieuwe selectie handschriften uit de bibliotheek van de Bourgondische hertogen én een themafocus ‘Heksen avant la lettre’. Want wat blijkt: het cliché van de middeleeuwse heks bestaat helemaal niet. Aan de hand van de tentoongestelde handschriften ontdekt u wat het dan wel betekende om vrouw te zijn in onze gewesten op het einde van de 15de eeuw. Van maagd Maria tot zeemeermin.

Rondleiding voor groepen

Aan de hand van miniaturen, verhalen en getuigenissen onthult een gids de verrassende facetten van vrouw-zijn op het einde van de middeleeuwen.

U leert tal van briljante, sterke en gecultiveerde vrouwen kennen. Dat hun bestaan ons vandaag verbaast, komt doordat ze door de eeuwen heen jammerlijk vergeten werden. Of het nu gaat om heiligen, begijnen, sibillen of zeemeerminnen of om vrouwen met namen als Jeanne d’Arc, de maagd Maria of Christine de Pizan. Vrouwen die ambachten, de geneeskunde of de miniatuurkunst beoefenden …

Tijdens deze rondleiding krijgt een beeld van het leven van vrouwen in de 15de eeuw. En dat blijkt een stuk gevarieerder dan de meeste mensen denken. De handschriften geven hun geheimen aan u prijs, van verbeelding tot harde werkelijkheid.

Reserveer nu Meer over het KBR museum

Praktische info

Aantal deelnemers: max. 15 personen per groep

Beschikbare talen: Nederlands, Frans, Engels, Duits en Spaans

Openingstijden: dinsdag tot zondag, van 10.00 tot 17.00 uur

Reservatie: minimaal 3 weken op voorhand

Duur: 1u30

Prijs:

  • Week: € 85 (gids) + € 0 < 8/persoon (ticket)
  • Weekend: € 95 (gids) + € 0 < 8/persoon (ticket)

Om een online ticket dat u gratis verkreeg te valideren, dient u uw kortingsbewijs te tonen aan de infobalie van KBR voor uw bezoek aan het KBR museum.

Reserveer nu

Daguitstap

Een bezoek aan het KBR museum leent zich perfect voor een daguitstap. Naast het erfgoed dat we bewaren, horen ook de binnentuin en de concertzaal tot onze schatten.

We bieden een uitgebreid cultureel programma aan en op de 5de verdieping kunt u heerlijk tafelen in restaurant albert. Als kers op de taart geniet u van een prachtig zicht op Brussel of een zonovergoten terras.

Ontdek het aanbod

Geldende coronamaatregelen

Bij elke activiteit worden de geldende coronamaatregelen toegepast. Momenteel zijn er geen specifieke maatregelen.