Grote infrastructuurwerken in KBR

Vanaf 8 april verhuist de ingang naar Keizerslaan 2

Er staan dit jaar ingrijpende infrastructuurwerken op het programma in KBR. We renoveren het Paleis van Lotharingen en bouwen een nieuw museum rond de Nassaukapel. Ook het onthaal wordt volledig vernieuwd.

Volg hier de werken op de voet

 

 

Vanaf 8 april: toegang via Keizerslaan 2

Voordat de werken kunnen beginnen, moeten de aannemers de nodige voorbereidingen treffen (stofwanden, werfinrichting …). De volledige werfzone wordt vanaf 8 april 2019 afgesloten: zowel de ingang op de Kunstberg als die op het Museumplein 1 zijn dan niet meer toegankelijk.

Tot en met 15 oktober 2019 zal de ingang aan de Keizerslaan 2 de enige in-en uitgang zijn. De werken zelf starten vanaf 23 april.

 

Waarom deze werken?

  • Met de infrastructuurwerken bouwen we het Paleis van Karel van Lotharingen om tot een stijlvolle tentoonstellingsruimte. We zorgen ervoor dat zelfs de meest gevoelige documenten op papier in de beste omstandigheden kunnen worden getoond. Bovendien maken we het gebouw toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit. De eerste tentoonstelling die in het vernieuwde Paleis zal plaatsvinden, is The World of Bruegel in Black and White, vanaf 15 oktober. Koop hier alvast uw tickets.
  • Tegelijk bouwen we een nieuw museum in en rond de Nassaukapel, dat zal openen in 2020. Ook hier staat toegankelijkheid voorop.
  • We vinden het belangrijk dat elke bezoeker vlot zijn weg vindt in KBR, zowel naar de leeszalen en de conferentiezalen als naar de tentoonstellingen of het museum. Daarom krijgt de ingang een totale make-over met een nieuw onthaal, een nieuwe vestiaire en een gloednieuwe shop. Ook de bewegwijzering in de publieke zones wordt volledig herbekeken.

 

Gevolgen voor de dienstverlening

  • Publieksingang vanaf 8 april via Keizerslaan 2
  • Librarium en shop zijn gesloten
  • Regelmatig geluidsoverlast in verschillende delen van het gebouw

De werken zullen de komende maanden voor geluidsoverlast zorgen, dat is onvermijdelijk bij een werf van deze omvang. We verontschuldigen ons alvast voor het ongemak en hopen op uw begrip te mogen rekenen.

Omdat de shop in de werfzone ligt, zal deze gesloten zijn tot het einde van de werken. U kunt onze publicaties nog steeds bestellen via fubc@xoe.or.