Volg de werken in KBR op de voet

Er vinden momenteel grote infrastructuurwerken plaats in KBR om de toegankelijkheid te verbeteren. Blijf hier op de hoogte.

 

15 oktober 2019

Alles is klaar voor The World of Bruegel in Black and White.

 

18 september 2019

De stofwanden tegenover de algemene leeszaal zijn verdwenen, het licht stroomt weer binnen en… er staat een lift.

 

2 september 2019

Er wordt gewerkt aan de belichting in de rotonde van het Paleis van Karel van Lotharingen. De zaal, in Italiaanse stijl, wordt klaargemaakt voor de tentoonstelling The World of Bruegel in Black and White.

 

23 juli 2019

De tentoonstelling begint vorm te krijgen! De nieuwe vitrines zijn geplaatst en er vindt een ware metamorfose plaats in het Paleis van Karel van Lotharingen.

 

15 juli 2019

Nieuwe toegangshellingen, nieuwe plafonds? Er wordt hard gewerkt aan de nieuwe doorgang tussen de twee delen van het gebouw. Ook in de gang naar de oude leeszaal van de Archives et Musée de la Littérature  (AML) op de derde verdieping beweegt er van alles.

 

3 juli 2019

Intussen wordt er ook hard gewerkt aan de inrichting van de tentoonstelling The World of Bruegel in Black and White. Nog niet ter plaatse natuurlijk, maar de tentoonstellingsvitrines en decors worden extern gebouwd en later naar hier gebracht.

 

28 juni 2019

Nog een paar foto’s van de werken die momenteel plaatsvinden.

 

 

13 juni 2019

Om een toegangshelling voor personen met beperkte mobiliteit te kunnen aanleggen, wordt een betonplaat in een van de hoofdgangen afgebroken.

Deze werken brengen zoveel geluidshinder met zich mee dat er beslist wordt op 14 juni enkele leeszalen te sluiten en KBR op 15 juni volledig te sluiten.

Het gaat om de werken met de grootste geluidshinder die tijdens deze werf moeten worden uitgevoerd.

 

9 mei 2019

Omdat er op dit moment dicht bij de algemene leeszaal afbraakwerken plaatsvinden, is er best wat geluidsoverlast. Helaas is dit onvermijdelijk. We hopen dit deel van de werken zo snel mogelijk achter de rug te hebben, zodat de rust kan weerkeren.

 

2 mei 2019

Op minder dan een maand tijd zijn er al bergen werk (en puin) verzet.

 

April 2019

Start van de voorbereidingen: de volledige werfzone wordt vanaf 8 april 2019 afgesloten. Er worden overal stofmuren geplaatst.

Voor de infrastructuurwerken moet ook één van de globes van Vincenzo Coronelli verhuisd worden. Met zijn diameter van 113 cm geen evidentie…

 

Nu kunnen de afbraakwerken echt van start gaan. Afbreken gaat natuurlijk een stuk sneller dan bouwen, dus sommige zalen zijn al gauw bijna onherkenbaar.